Recepti

Tiramisu z malinami in maskarponejem Galbani

Tiramisu z malinami in maskarponejem Galbani - Galbani
Priprava

Maline operemo in dobro osušimo. Nekaj celih malin prihranimo za dekoracijo. Preostale damo v srednje veliko skledo in jim dodamo 20 g sladkorja. Maline pretlačimo in dobro premešamo.

V majhno skledo ubijemo jajca, pri čemer ločimo beljake od rumenjakov. Beljake prihranimo za pozneje. Rumenjake stepamo s 50 g sladkorja v prahu, dokler se mešanica ne zgosti in postane bleda.

Nato dodamo maskarpone Galbani in stepamo, dokler ne dobimo gladke mase.

V drugo skledo damo beljake in 10 g sladkorja. Iz beljakov stepemo sneg. Sneg zelo previdno vmešamo v kremasto maskarponejevo mešanico. Pripravljeno mešanico pokrijemo s prozorno folijo za živila in postavimo v hladilnik.

Piškote ročno ali s hrbtno stranjo žlice razdrobimo v majhne koščke. Razdelimo jih na dno steklenih kozarčkov.

Z žlico dodamo malinovo maso na sloj piškotov. Na malinovo maso nato razporedimo maskarponejevo mešanico.

Ponavljamo ta korak, da ustvarimo več slojev. Sladico okrasimo s celimi malinami in potresemo s pistacijami.

Slastni tiramisu je tako pripravljen. Uživajte!

Nasvet kuharja

Nasvet kuharja:

Za en velik tiramisu uporabimo veliko posodo namesto posameznih desertnih kozarčkov.

Piškote speculaas lahko zamenjamo z otroškimi piškoti. Če želimo slediti klasičnemu receptu za tiramisu, piškote namočimo v tekočino po svoji izbiri (kavo, sirup, limonov sok).

Delite ta recept Povezava je kopirana