Tiramisu z malinami in maskarponejem Galbani
Maline operemo in dobro osušimo. Nekaj celih malin prihranimo za dekoracijo. Preostale damo v srednje veliko skledo in jim dodamo 20 g sladkorja. Maline pretlačimo in dobro premešamo.
V majhno skledo ubijemo jajca, pri čemer ločimo beljake od rumenjakov. Beljake prihranimo za pozneje. Rumenjake stepamo s 50 g sladkorja v prahu, dokler se mešanica ne zgosti in postane bleda.
Nato dodamo maskarpone Galbani in stepamo, dokler ne dobimo gladke mase.
V drugo skledo damo beljake in 10 g sladkorja. Iz beljakov stepemo sneg. Sneg zelo previdno vmešamo v kremasto maskarponejevo mešanico. Pripravljeno mešanico pokrijemo s prozorno folijo za živila in postavimo v hladilnik.
Piškote ročno ali s hrbtno stranjo žlice razdrobimo v majhne koščke. Razdelimo jih na dno steklenih kozarčkov.
Z žlico dodamo malinovo maso na sloj piškotov. Na malinovo maso nato razporedimo maskarponejevo mešanico.
Ponavljamo ta korak, da ustvarimo več slojev. Sladico okrasimo s celimi malinami in potresemo s pistacijami.
Slastni tiramisu je tako pripravljen. Uživajte!
Nasvet kuharja:
Za en velik tiramisu uporabimo veliko posodo namesto posameznih desertnih kozarčkov.
Piškote speculaas lahko zamenjamo z otroškimi piškoti. Če želimo slediti klasičnemu receptu za tiramisu, piškote namočimo v tekočino po svoji izbiri (kavo, sirup, limonov sok).