Recepti

Tiramisu s prekajenim lososom, maskarponejem Galbani in limeto

Tiramisu s prekajenim lososom, maskarponejem Galbani in limeto - Galbani
Priprava

Pikantna različica tradicionalnega italijanskega deserta z okusnim prekajenim lososom in limeto. Ta recept za preprosto pripravo je popoln za lahko predjed.

Ubijemo jajca in ločimo rumenjake od beljakov. V skledi stepemo rumenjake, tako da postanejo kremasti in bledi. Dodamo maskarpone Galbani in limetin sok. Izdatno solimo in popramo.

Če se nam zdi limetin sok prekisel, lahko namesto njega uporabimo limonovega.

Iz beljakov stepemo čvrst in kremast sneg. Dodamo ga maskarponejevi mešanici.

Prekajenega lososa narežemo na majhne rezine in ga porazdelimo po dnu kozarčkov. Nekaj rezin prihranimo za dekoracijo in jih shranimo v hladilnik.

Na rezine lososa položimo bline. Na vsakega dodamo obilno količino maskarponejeve kreme. Pokrijemo s folijo za živila in pustimo v hladilniku eno uro.

Preden postrežemo, kozarčke okrasimo z listi rdeče pese in preostalimi rezinami lososa. Potresemo z makom.

Delite ta recept Povezava je kopirana