Recepti

Špinačni njoki z maskarponejem Galbani

Špinačni njoki z maskarponejem Galbani - Galbani
Priprava

V srednje veliko skledo damo polovico maskarponeja Galbani, parmezan, moko, jajca in sesekljano špinačo. Vse skupaj zmešamo z rokami, da nastane mehko testo.

Na površini, potreseni z moko, iz testa oblikujemo več dolgih zvitkov. S pomokanim ostrim nožem jih narežemo na koščke.

V veliki posodi zavremo osoljeno vodo. Dodamo njoke in jih kuhamo nekaj minut, dokler ne splavajo na površje.

V ponvi raztopimo preostali maskarpone Galbani z 200 ml vode. Vmešamo preostalo špinačo in parmezan Galbani Parmigiano Reggiano ZOP. Dodamo kuhane njoke in izdatno solimo in popramo. Dobro premešamo.

Postrežemo potreseno s parmezanom Galbani.

Delite ta recept Povezava je kopirana