Rdeča rižota s peso in Galbani gorgonzolo
V veliki posodi zavremo osoljeno vodo. Dodamo rdečo peso in jo kuhamo 30–45 minut, da se zmehča.
Medtem v ponvi raztopimo maslo. Dodamo čebulo in jo popražimo, da se zmehča. Dodamo riž in ga pražimo eno minuto. Nato dodamo zajemalko zelenjavne osnove. Dobro premešamo. Ta postopek ponavljamo, dodajamo po eno zajemalko osnove naenkrat, dokler riž ni kuhan.
Ko je rdeča pesa kuhana, jo pustimo, da se ohladi. Nato iz polovice rdeče pese pripravimo pesni pire s kančkom vode. Preostalo rdečo peso narežemo na majhne kocke.
V posodo z rižoto dodamo rdečo peso in gorgonzolo. Dobro premešamo. Pokrijemo in pustimo pet minut, da se segreje.
Izdatno solimo in popramo. Postrežemo potreseno s koščki preostale gorgonzole.
Galbani Gorgonzola Cremoso je zaradi svoje mehke teksture izjemno vsestranska. Odlična je v omakah za testenine, na picah ali v rižotah.