Recepti

Hash s salamo in Galbani mocarelo

Hash s salamo in Galbani mocarelo - Galbani
Priprava

Pečico segrejemo na 200 °C.

V veliki posodi zavremo osoljeno vodo. Dodamo krompir in ga kuhamo, dokler se ne zmehča.

Ko je krompir kuhan, ga previdno odcedimo in preložimo v posodo, primerno za uporabo v pečici, skupaj z malo oljčnega olja. Pečemo 30–45 minut, da postane hrustljav.

Medtem narežemo Galbani mocarelo na tanke rezine.

Pečen krompir razdrobimo z vilicami. Nato v posodo dodamo sesekljan paradižnik, salamo in čili. Po vrhu razporedimo rezine mocarele Galbani. Pečemo približno 20 minut, da hash postane zlate barve in začne brbotati.

Posodo previdno vzamemo iz pečice. Hash postrežemo z zeleno solato in hrustljavim kruhom.

Delite ta recept Povezava je kopirana