Pita s špinačo, Galbani mocarelo in jajcem
Pečico segrejemo na 190 °C.
Nežno odvijemo testo in ga položimo na papir za peko v modelu za pite. Pokrijemo s fižolom in pečemo 15 minut, da podlaga postane čvrsta.
V veliko posodo damo špinačo in jo kuhamo pri nizki nastavitvi, dokler ne postane uvela. Nato jo dobro odcedimo.
V skledo za mešanje dodamo polovico mocarele Galbani, naribani sir Grana Padano, kuhano špinačo, sol, poper in malo oljčnega olja. Dobro premešamo.
Preostalo polovico mocarele Galbani narežemo na tanke rezine in z njo nežno prekrijemo dno testa. Na to dodamo nadev za pito. Postavimo v pečico in pečemo 10–12 minut.
4–5 minut pred koncem pečenja pito vzamemo iz pečice in nanjo ubijemo jajce. Pito vstavimo nazaj v pečico in spečemo do konca.
Ko sta jajce in pita pečena, vzamemo model iz pečice. Postrežemo.