Recepti

Polnjeni jajčevci z mocarelo in parmezanom Galbani

Polnjeni jajčevci z mocarelo in parmezanom Galbani - Galbani
Priprava

Jajčevce operemo in dobro osušimo. Odstranimo konce in jih po dolgem prerežemo na polovice. Vsako polovico previdno zarežemo vzdolž roba z ostrim nožem in izdolbemo sredico. Odložimo jih na stran za pozneje. Operemo paradižnik in ga narežemo na kocke.

Meso jajčevcev nasekljamo ali narežemo na kocke. V kozici ga popražimo s strokom česna in kančkom oljčnega olja. Pražimo nekaj minut na nizki nastavitvi.

Odstranimo česen in dodamo mleto meso. Dodamo kocke paradižnika in pražimo, dokler ne porjavi. Solimo in popramo.

Izklopimo kuhalno ploščo in dodamo mocarelo Galbani, parmezan Parmigiano Reggiano, sesekljano baziliko in jajce. Vse skupaj premešamo z lopatico.

Nadev je tako pripravljen! Jajčevce obložimo z mešanico mletega mesa. Polnjene jajčevce lahko potresemo z nastrganim grojerjem in drobtinami ali po vrhu dodamo liste peteršilja.

Pečico segrejemo na 180 °C. Na dno posode za pečenje nalijemo skodelico vode, vanjo razporedimo jajčevce in pečemo približno 40 minut. Ko jajčevci porjavijo, jih vzamemo iz pečice.

Preden jih postrežemo kot glavno jed, počakamo, da se ohladijo.

Delite ta recept Povezava je kopirana