Recepti

Jajčevci s sirom – polnjeni s tremi siri Galbani

Jajčevci s sirom – polnjeni s tremi siri Galbani - Galbani
Priprava

Skrbno operemo jajčevce in jih po dolgem razpolovimo. V veliki posodi zavremo vodo. V vrelo vodo damo jajčevce in jih kuhamo približno 20 minut, dokler se ne zmehčajo.

Iz polovic jajčevcev izdolbemo meso in pri tem pustimo približno 5 mm roba. »Lupine« jajčevcev postavimo na stran za pozneje. Drobno sesekljamo listke bazilike in jih zmešamo s predhodno narezanim mesom jajčevcev. Olupimo in stisnemo strok česna.

V kozico damo velik brizg ekstra deviškega oljčnega olja, sol in poper. Dodamo mešanico mesa jajčevcev in bazilike. Pražimo približno pet minut, da rahlo porjavi, in jo postavimo na stran.

V izpraznjeno kozico dodamo še en brizg oljčnega olja in na njem popražimo stisnjeni česen in kapre.

Pražimo nekaj minut, da porjavi, nato dodamo meso jajčevcev in pražimo nadaljnjih 10 minut. Nadev je tako pripravljen!

Mocarelo Galbani narežemo na tanke rezine in segrejemo pečico na 180 °C (termostat 6).

Lupine jajčevcev posolimo, jih napolnimo z nadevom in obilno žlico rikote Galbani ter pokrijemo z rezinami mocarele Galbani.

Jajčevce razporedimo v posodo za pečenje in potresemo z grobo soljo. Potresemo jih z naribanim parmezanom Galbani Parmigiano Reggiano ZOP in pečemo približno 30 minut, da so zlatorjavo zapečeni.

Slastni jajčevci so tako pripravljeni za serviranje.

Delite ta recept Povezava je kopirana