Recepti

Špageti s cvetačo in Galbani gorgonzolo

Špageti s cvetačo in Galbani gorgonzolo - Galbani
Priprava

V veliki posodi zavremo osoljeno vodo. Dodamo cvetačo in jo kuhamo pet minut.

Previdno jo odcedimo in postavimo na stran.

V veliki posodi zavremo osoljeno vodo. Dodamo špagete in jih kuhamo do stopnje »al dente« (testenine so mehke, vendar še vedno čvrste na ugriz).

Previdno jih odcedimo in prihranimo nekaj vode, v kateri so se kuhale testenine.

V ponev damo malo oljčnega olja, nanj položimo cvetačo, dodamo peteršiljeva stebla, olive, belo vino in česen ter kuhamo, dokler se ne zmehča.

Gorgonzolo narežemo na majhne koščke. Damo jo v posodo skupaj z majhno količino vode, v kateri so se kuhali špageti, in pripravimo kremasto omako.

Dodamo špagete in kuhamo še štiri minute.

Okrasimo s peteršiljem, soljo in poprom. Postrežemo.

Delite ta recept Povezava je kopirana