Recepti
Špageti s cvetačo in Galbani gorgonzolo
Priprava
V veliki posodi zavremo osoljeno vodo. Dodamo cvetačo in jo kuhamo pet minut.
Previdno jo odcedimo in postavimo na stran.
V veliki posodi zavremo osoljeno vodo. Dodamo špagete in jih kuhamo do stopnje »al dente« (testenine so mehke, vendar še vedno čvrste na ugriz).
Previdno jih odcedimo in prihranimo nekaj vode, v kateri so se kuhale testenine.
V ponev damo malo oljčnega olja, nanj položimo cvetačo, dodamo peteršiljeva stebla, olive, belo vino in česen ter kuhamo, dokler se ne zmehča.
Gorgonzolo narežemo na majhne koščke. Damo jo v posodo skupaj z majhno količino vode, v kateri so se kuhali špageti, in pripravimo kremasto omako.
Dodamo špagete in kuhamo še štiri minute.
Okrasimo s peteršiljem, soljo in poprom. Postrežemo.
Filtriraj po:
Poiščite navdih med našimi italijanskimi recepti