Recepti

Burger z začinjeno govedino in svinjino ter koromačem in Galbani gorgonzolo

Burger z začinjeno govedino in svinjino ter koromačem in  Galbani gorgonzolo - Galbani
Priprava

Mleto govedino in svinjino zmešamo v veliki skledi. Dodamo dve žlički zmletih semen koromača, drobtine, čilije, sol in poper. Dobro začinimo.

Mešanico dobro pregnetemo in oblikujemo štiri hlebčke.

V veliko ponev damo malo oljčnega olja in jo segrejemo na kuhalni plošči pri visoki nastavitvi.

V ponvi pečemo mesne hlebčke po dve minuti na vsaki strani, tako da je meso povsem pečeno.

Na vrh položimo za grižljaj velike koščke Galbani gorgonzole.

Odstranimo z vroče kuhalne plošče in serviramo v opečenih štručkah za burgerje skupaj z rezinami paradižnika, drobno sesekljano čebulo in zeleno solato.

Delite ta recept Povezava je kopirana