Recepti
Goveji burger z mocarelo Galbani in paradižnikom

Priprava
Najprej na vroči ponvi rahlo popražimo šalotko.
Dodamo sladkor in balzamični kis in kuhamo, dokler se ne zmehča. Pustimo, da se ohladi.
Na ponvi popražimo meso, ga začinimo po okusu in dodamo karamelizirano šalotko z nekaj listi bazilike.
Recept vsebuje mleto govedino, vendar lahko jed pripravimo tudi s piščancem.
Ko je meso pripravljeno, na vrh dodamo mocarelo Galbani, da poskrbimo za edinstven, blag okus burgerjev.
Burgerje pečemo na električnem žaru (180 °C) ali na ponvi pri srednji nastavitvi temperature.
Kruh obložimo z rezinami paradižnika in pečenimi burgerji.
Da bodo burgerji okusnejši in barvitejši, lahko dodamo zeleno solato ali katero koli drugi zelenjavo, npr. rdečo čebulo ali kisle kumarice.
Filtriraj po:
Poiščite navdih med našimi italijanskimi recepti