Recepti

Solata iz krompirja, graha in stročjega fižola z Galbani mocarelo

Solata iz krompirja, graha in stročjega fižola z Galbani mocarelo - Galbani
Priprava

V veliki posodi zavremo osoljeno vodo. Dodamo krompir in ga kuhamo, dokler se ne zmehča. V zadnjih treh minutah v posodo dodamo še stročji fižol.

Medtem narežemo Galbani mocarelo na rezine in jih položimo na servirni krožnik.

Kuhan krompir in stročji fižol previdno odcedimo. Preložimo ju na mocarelo na servirnem krožniku.

Za solatni preliv najprej nastrgamo limonino lupino. Limonino lupinico damo v skledo skupaj z malo ekstra deviškega oljčnega olja. Dodamo sol in poper. Dobro premešamo.

Solato prelijemo s pripravljenim prelivom. Izdatno solimo in popramo. Serviramo s toplim hrustljavim kruhom.

Delite ta recept Povezava je kopirana