Recepti

Solata z mocarelo in jajčevci, z dodatkom čilija in mete

Solata z mocarelo in jajčevci, z dodatkom čilija in mete - Galbani
Priprava

Jajčevec na tanko narežemo po dolgem in obe strani rezin premažemo z oljčnim oljem. Segrejemo ponev za žar pri nizki nastavitvi in nežno popečemo rezine jajčevca. Obračamo jih, dokler ne postanejo zlate barve in se zmehčajo.

Medtem v skledo iztisnemo sok limone. Rdeči čili narežemo na majhne koščke, Galbani mocarelo pa na rezine. Postavimo na stran.

V skledo damo pečene rezine jajčevca. Dodamo koščke čilija in limonov sok ter pustimo 10 minut, da se vse skupaj prepoji.

Po slojih zložimo rezine jajčevca, mocarele Galbani in liste mete. Solato prelijemo s pripravljenim prelivom. Solimo in popramo. Postrežemo pri sobni temperaturi, z malo rukole in toplim hrustljavim kruhom.

Delite ta recept Povezava je kopirana