Recepti

Slivova pita z maskarponejem Galbani

Slivova pita z maskarponejem Galbani - Galbani
Priprava

Pečico segrejemo na 180 °C.

Testo razvaljamo tako, da se prilega modelu za pite s premerom 22 cm. Nanj položimo papir za peko in ga prekrijemo s fižolom za slepo peko. Pečemo 15 minut, nato odstranimo fižol in damo testo v pečico še za pet minut. Pečeno dno previdno vzamemo iz pečice in pustimo, da se ohladi.

Operemo limone in s sokom ene limone pokapamo slive, ki smo jih zložili v model za peko. Izdatno potresemo s sladkorjem v prahu in pečemo 15 minut, da se slive zmehčajo. Vzamemo jih iz pečice in pustimo, da se ohladijo.

Vaniljev strok prerežemo po dolgem in z ostrim nožem postrgamo sredico v veliko skledo. Drobno naribamo lupinico druge limone in jo dodamo v skledo skupaj z maskarponejem Galbani in sladkorjem v prahu. Stepamo, dokler ne dobimo gladke kremaste konsistence.

Maskarpone kremo z žlico polagamo na pečeno dno pite, po vrhu pa razporedimo slive. Preden pito postrežemo, jo potresemo s sladkorjem v prahu.

Delite ta recept Povezava je kopirana