Recepti
Maskarpone krema z gozdnimi sadeži v kozarcu
Priprava
Polovico jagodičevja in 25 g sladkorja v prahu damo v majhno ponev in segrevamo pri srednji vročini. Mešamo, dokler se ne začnejo izločati sokovi, nato pokrijemo in pustimo, da pet minut počasi vre. Ponev previdno odstranimo s kuhalne plošče in vmešamo preostalo jagodičevje. Postavimo na stran, da se ohladi.
Limono operemo in na drobno nastrgamo njeno lupinico v veliko skledo. Dodamo maskarpone Galbani in sladkor v prahu ter stepamo, dokler ne dobimo gladke kremaste konsistence.
Z koncem valjarja stremo piškote na majhne koščke.
V štiri prozorne kozarčke naložimo sloje mešanice jagodičevja, maskarponejeve kreme in koščkov piškotov. Postrežemo s svežim jagodičevjem in potreseno s koščki piškotov.
Filtriraj po:
Poiščite navdih med našimi italijanskimi recepti