Recepti

Maskarpone krema z gozdnimi sadeži v kozarcu

Maskarpone krema z gozdnimi sadeži v kozarcu - Galbani
Priprava

Polovico jagodičevja in 25 g sladkorja v prahu damo v majhno ponev in segrevamo pri srednji vročini. Mešamo, dokler se ne začnejo izločati sokovi, nato pokrijemo in pustimo, da pet minut počasi vre. Ponev previdno odstranimo s kuhalne plošče in vmešamo preostalo jagodičevje. Postavimo na stran, da se ohladi.

Limono operemo in na drobno nastrgamo njeno lupinico v veliko skledo. Dodamo maskarpone Galbani in sladkor v prahu ter stepamo, dokler ne dobimo gladke kremaste konsistence.

Z koncem valjarja stremo piškote na majhne koščke.

V štiri prozorne kozarčke naložimo sloje mešanice jagodičevja, maskarponejeve kreme in koščkov piškotov. Postrežemo s svežim jagodičevjem in potreseno s koščki piškotov.

Delite ta recept Povezava je kopirana