Recepti

Limonin sladoled z maskarponejem Galbani

Limonin sladoled z maskarponejem Galbani - Galbani
Priprava

Posodo s pokrovom postavimo v zamrzovalnik.

Operemo limoni in ju razpolovimo. Lupinico ene limone na drobno naribamo, sok obeh limon pa iztisnemo v skledo.

Maskarpone Galbani damo v veliko skledo in dodamo 100 ml mleka. Stepamo, dokler ne dobimo gladke kremaste konsistence. Postopoma dodajamo preostalo mleko, sladkor, limonov sok in lupinico. Dobro premešamo.

Posodo vzamemo iz zamrzovalnika in vanjo vlijemo pripravljeno mešanico. Zapremo jo s pokrovom in zamrznemo za vsaj dve uri.

Po dveh urah vzamemo mešanico iz zamrzovalnika. Z ročnim mešalnikom ali metlico za stepanje zmešamo kremno mešanico, da razbijemo kristale. Ponovno zapremo posodo in jo damo nazaj v zamrzovalnik za nadaljnji dve uri. Ta postopek ponavljamo vsaki dve uri, dokler mešanica ne postane gosta in gladka. Tako pripravljen domač limonin sladoled naj bo v zamrzovalniku vsaj šest ur pred serviranjem.

Delite ta recept Povezava je kopirana