Jagodni sladoled z maskarponejem Galbani
Posodo s pokrovom postavimo v zamrzovalnik.
Z jagod odstranimo peclje in liste ter jih operemo. Razrežemo jih na četrtine in vložimo v mešalnik skupaj s sladkorjem v prahu. Mešamo dve do tri minute.
Maskarpone Galbani damo v veliko skledo in dodamo jagodno mešanico. Stepamo, dokler ne dobimo gladke kremaste konsistence.
Posodo vzamemo iz zamrzovalnika in vanjo vlijemo pripravljeno mešanico. Zapremo jo s pokrovom in zamrznemo za vsaj dve uri.
Po dveh urah vzamemo mešanico iz zamrzovalnika. Z ročnim mešalnikom ali metlico za stepanje zmešamo kremno mešanico, da razbijemo kristale. Ponovno zapremo posodo in jo damo nazaj v zamrzovalnik za nadaljnji dve uri. Ta postopek ponavljamo vsaki dve uri, dokler mešanica ne postane gosta in gladka. Tako pripravljen domač jagodni sladoled naj bo v zamrzovalniku vsaj šest ur pred serviranjem.