Čokoladni sladoled z maskarponejem Galbani

Posodo s pokrovom postavimo v zamrzovalnik.
Čokolado razlomimo in jo skupaj z mlekom damo v veliko ponev ter segrejemo pri srednji vročini. Mešamo, dokler se čokolada ne raztopi, nato ponev previdno odstavimo s kuhalne plošče in pustimo, da se nekaj minut hladi.
Maskarpone Galbani damo v veliko skledo in dodamo čokoladno mešanico. Stepamo, dokler ne dobimo gladke kremaste konsistence.
Posodo vzamemo iz zamrzovalnika in vanjo vlijemo pripravljeno mešanico. Zapremo jo s pokrovom in zamrznemo za vsaj dve uri.
Po dveh urah vzamemo mešanico iz zamrzovalnika. Z ročnim mešalnikom ali metlico za stepanje zmešamo kremno mešanico, da razbijemo kristale. Ponovno zapremo posodo in jo damo nazaj v zamrzovalnik za nadaljnji dve uri. Ta postopek ponavljamo vsaki dve uri, dokler mešanica ne postane gosta in gladka. Tako pripravljen domač čokoladni sladoled naj bo v zamrzovalniku vsaj šest ur pred serviranjem.