Recepti

Rižota z bučo, žajbljem in rikoto Galbani

Rižota z bučo, žajbljem in rikoto Galbani - Galbani
Priprava

Pečico segrejemo na 200 °C/180 °C pri načinu delovanja z ventilatorjem/plin na stopnjo 6.

Dve tretjini buče narežemo na večje kocke, preostalo sesekljamo na drobne kocke. Večje kocke buče položimo v posodo, primerno za uporabo v pečici, z malo oljčnega olja. Postavimo v pečico in pečemo 20–30 minut, da buča postane mehka.

Tretjino pečenih bučnih kock postavimo na stran. Preostale koščke buče damo v skledo skupaj z rikoto Galbani, soljo in poprom. Dobro premešamo.

V veliki ponvi raztopimo maslo. Dodamo riž in ga pražimo eno minuto. Nato dodamo zajemalko zelenjavne osnove. Dobro premešamo. Ta postopek ponavljamo, dodajamo po eno zajemalko osnove naenkrat, dokler riž ni kuhan.

V riž dodamo drobne kocke surove buče. Vmešamo pečeno bučo, mešanico z rikoto in nariban parmezan. Solimo in popramo ter pustimo pet minut, da se prepoji.

Medtem v drugi ponvi raztopimo preostalo maslo, dodamo liste žajblja in jih hrustljavo popečemo.

Postrežemo na servirnem krožniku, potreseno z naribanim sirom Galbani Parmigiano Reggiano ZOP.

Nasvet kuharja

Če rikoti Galbani dodamo žajbelj, lahko pripravimo preprosto, a okusno omako za testenine.

Delite ta recept Povezava je kopirana