Recepti

Piščanec z rikoto Galbani na lovski način

Piščanec z rikoto Galbani na lovski način - Galbani
Priprava

V srednje veliko skledo stresemo moko, sol in poper. Dodamo piščančja bedra in jih povaljamo v moki. V veliki ponvi segrejemo oljčno olje na srednji nastavitvi. V njem popečemo piščančja bedra do zlatorjave barve.

Ko so piščančja bedra pečena, jih odstranimo iz ponve in jih položimo na papirnato brisačo.

V ponev dodamo malo oljčnega olja, olive, inčuna in česen. Pražimo pri srednji nastavitvi. Čez nekaj minut dodamo pretlačen paradižnik in baziliko.

V ponev s paradižnikom dodamo rikoto Galbani in piščančja bedra. Kuhamo pri nizki nastavitvi 30–40 minut. Občasno premešamo.

Ponev odstranimo s kuhalne plošče. Izdatno solimo in popramo. Po vrhu potresemo z baziliko in postrežemo.

Delite ta recept Povezava je kopirana