Recepti

Piščanec na lovski način z Galbani mocarelo

Piščanec na lovski način z Galbani mocarelo - Galbani
Priprava

Pečico segrejemo na 160 °C.

V veliko ponev damo malo oljčnega olja, dodamo sesekljan česen in paprike ter jih pražimo, dokler se ne zmehčajo.

Dodamo sesekljan paradižnik in kuhamo 15 minut, da se zgosti.

Medtem položimo piščančja bedra v srednje veliko ponev z malo oljčnega olja in pražimo do zlatorjave barve.

Kose piščanca in paradižnikovo mešanico nadevamo v posodo, primerno za uporabo v pečici. Postavimo v pečico in pečemo približno eno uro.

Po eni uri vmešamo malo sesekljanega peteršilja. Začinimo s soljo, poprom in žličko sladkorja. Po vrhu razporedimo rezine mocarele Galbani in damo nazaj v pečico za nadaljnjih pet minut.

Posodo previdno vzamemo iz pečice. Postrežemo še vroče s širokimi rezanci, polento ali kruhom.

Nasvet kuharja

Galbani mocarela je idealna, da kateri koli jedi iz pečice podari pridih pristne italijanske arome.

Delite ta recept Povezava je kopirana