Recepti

Pikantna pica s salamo in Galbani mocarelo

Pikantna pica s salamo in Galbani mocarelo - Galbani
Priprava

Pečico segrejemo na 240 °C/220 °C v načinu delovanja z ventilatorjem. Papriki položimo na pekač in ju pečemo 15–20 minut, pri čemer ju obračamo, dokler njuna koža ni zažgana. Preložimo ju v skledo, pokrijemo s folijo in pustimo, da se ohladita. S paprik olupimo kožo in iz njune notranjosti odstranimo membrane in semena. Papriki narežemo na majhne koščke.

Sesekljani paradižnik solimo in popramo. Podlagi za pico položimo na papir za peko in ju z dnom žlice premažemo s paradižnikom. Dodamo papriko, salamo, Galbani mocarelo in listke bazilike.

Pici pečemo skladno z navodili na embalaži, dokler testo ni pečeno in se iz sira ne začnejo ustvarjati mehurji. Takoj postrežemo.

Nasvet kuharja

Pikantna salama in sladka rdeča paprika se odlično ujemata s svežo Galbani mocarelo.

Delite ta recept Povezava je kopirana