Recepti

Pica s popečeno zelenjavo in Galbani mocarelo

Pica s popečeno zelenjavo in Galbani mocarelo - Galbani
Priprava

Iz mešanice pripravimo testo po navodilih na embalaži. Testo pokrijemo in pustimo na toplem, medtem pa pripravimo zelenjavo.

Pečico segrejemo na 240 °C/220 °C v načinu delovanja z ventilatorjem.

Testo razdelimo na štiri dele. Na papirju za peko, potresenem z moko, razvaljamo testo v tanke ovalne podlage za pice. Dodamo popečeno zelenjavo in timijan ter ju rahlo pritisnemo v testo. Pokrijemo s čisto kuhinjsko krpo in pustimo 15 minut, da testo nekoliko vzhaja.

Po vrhu pic potresemo koščke mocarele Galbani in naribani parmezan Grana Padano. Poškropimo z nekaj kapljicami ekstra deviškega oljčnega olja in pečemo v pečici 10–15 minut, dokler podlage niso pečene in so pice videti hrustljave in zlatorjave. Postrežemo potresene s kančkom timijana.

Nasvet kuharja

Galbani mocarelo enakomerno razdrobimo po vrhu pice – to je sicilijanski način oblaganja pice.

Delite ta recept Povezava je kopirana