Recepti

Pica s pršutom, rukolo in Galbani mocarelo

Pica s pršutom, rukolo in Galbani mocarelo - Galbani
Priprava

Iz mešanice pripravimo testo za pico po navodilih na embalaži. Testo pokrijemo in pustimo na toplem.

Zmešamo pretlačen paradižnik, paradižnikovo mezgo in origano. Pečico segrejemo na 240 °C/220 °C v načinu delovanja z ventilatorjem.

Testo razdelimo na štiri dele. Na površini, potreseni z moko, razvaljamo testo v tanke okrogle podlage za pice. Položimo jih na papir za peko na pekaču.

Z dnom žlice razmažemo paradižnik po podlagah za pice. Dodamo Galbani mocarelo in šest rezin pršuta. Pokapamo z ekstra deviškim oljčnim oljem in začinimo.

Pečemo 10–12 minut, da je testo pečeno in so pice videti hrustljave in zlatorjave.

Po vrhu razporedimo preostale rezine pršuta in liste rukole. Postrežemo potresene z naribanim trdim sirom Galbani Grana Padano.

Delite ta recept Povezava je kopirana