Recepti
Prepognjena pica z mocarelo Galbani in rikoto

Priprava
Pečico segrejemo na 250 °C.
Testo razvaljamo v krog premera 30 cm. To je popolna velikost za dobro obloženo pico!
Na eno stran testa porazdelimo rikoto Galbani, čeznjo pa prepognemo drugo stran testa, tako da ustvarimo polkrožno obliko. S prsti ali vilicami previdno zatesnimo robove, da preprečimo uhajanje nadeva.
Vzamemo posodo ali pekač, ki je dovolj velik za prepognjeno pico. Dno prekrijemo s papirjem za peko.
Pico pečemo v pečici približno 15 minut oziroma dokler testo rahlo ne porjavi.
Ko je pečena, pico položimo na leseno desko ali velik krožnik.
Prekrijemo jo s šunko in rukolo.
Češnjeve paradižnike narežemo na polovice, mocerelo Galbani pa na tanke rezine ter vse skupaj razporedimo po vrhu prepognjene pice.
Prepognjena pica je pripravljena!
Filtriraj po:
Poiščite navdih med našimi italijanskimi recepti