Recepti

Prepognjena pica z mocarelo Galbani in rikoto

Prepognjena pica z mocarelo Galbani in rikoto - Galbani
Priprava

Pečico segrejemo na 250 °C.

Testo razvaljamo v krog premera 30 cm. To je popolna velikost za dobro obloženo pico!

Na eno stran testa porazdelimo rikoto Galbani, čeznjo pa prepognemo drugo stran testa, tako da ustvarimo polkrožno obliko. S prsti ali vilicami previdno zatesnimo robove, da preprečimo uhajanje nadeva.

Vzamemo posodo ali pekač, ki je dovolj velik za prepognjeno pico. Dno prekrijemo s papirjem za peko.

Pico pečemo v pečici približno 15 minut oziroma dokler testo rahlo ne porjavi.

Ko je pečena, pico položimo na leseno desko ali velik krožnik.

Prekrijemo jo s šunko in rukolo.

Češnjeve paradižnike narežemo na polovice, mocerelo Galbani pa na tanke rezine ter vse skupaj razporedimo po vrhu prepognjene pice.

Prepognjena pica je pripravljena!

Delite ta recept Povezava je kopirana