Recepti

Pica calzone z mocarelo Galbani in jajčevci

Pica calzone z mocarelo Galbani in jajčevci - Galbani
Priprava

Jajčevce operemo, jih narežemo na kocke in popražimo v ponvi s kančkom oljčnega olja. Položimo jih na papirnato brisačo, da se odcedijo.

Operemo češnjeve paradižnike in jih narežemo na četrtine. Začinimo s soljo, poprom, kančkom oljčnega olja in listi sveže bazilike.

Mocarelo Galbani narežemo na kocke. Zmešamo jo z jajčevci in paradižniki.

Testo za pico razdelimo na dva dela in ga razvaljamo na dva kroga (velikega in malega).

Pekač namastimo z oljčnim oljem in nanj položimo večji krog testa.

Na vrh razporedimo nadev in potresemo s sirom Galbani Grana Padano ZOP.

Pokrijemo z drugim krogom testa in zatesnimo robove. Površino premažemo z oljčnim oljem.

Pico postavimo v pečico in pečemo 30–40 minut pri temperaturi 180 stopinj Celzija. Okrasimo s preostalo svežo baziliko in postrežemo.

Delite ta recept Povezava je kopirana