Recepti

Mesni zvitki z Galbani gorgonzolo

Mesni zvitki z Galbani gorgonzolo - Galbani
Priprava

Pečico segrejemo na 180 °C/160 °C pri načinu delovanja z ventilatorjem/plin na stopnjo 4.

Paprike in bučo narežemo na majhne kocke. Damo jih v posodo, primerno za uporabo v pečici, z malo oljčnega olja. Pečemo 20 minut, da postanejo mehke.

Medtem pripravimo zrezke, tako da jih vložimo med dve plasti prozorne folije. Z valjarjem jih potolčemo čim bolj na tenko. Na vsak zrezek razmažemo 50 g Galbani Gorgonzole Cremoso.

V srednje veliko skledo damo sesekljane pinjole, panceto in peteršilj. Dobro premešamo. Pripravljeno mešanico razporedimo po gorgonzoli.

Zrezke položimo v posodo, primerno za uporabo v pečici, skupaj s kockami paprike in buče. Dodamo rožmarin in pečemo nadaljnjih 20 minut, dokler zrezki niso pečeni vse do središča.

Medtem ko se zrezki pečejo, na kuhalni plošči pri nizki nastavitvi raztopimo preostalo gorgonzolo, maskarpone in peteršilj.

Izdatno solimo in popramo. Zrezke postrežemo z doma pripravljeno sirovo omako in pečeno zelenjavo.

Nasvet kuharja

Galbani Gorgonzola Cremoso se popolno ujema z govedino in tej tradicionalni jedi podari bogato, zimsko noto.

Delite ta recept Povezava je kopirana