Italijanska brusketa z mocarelo Galbani
Olupimo in narežemo čebulo. V kozici segrejemo žlico oljčnega olja in na njem zlatorjavo popražimo čebulo.
Nato operemo zrele paradižnike, jih narežemo na kocke in dodamo v kozico k čebuli.
Dodamo listke bazilike in sesekljan strok česna. Solimo in popramo.
Omako pustimo, da počasi vre pri nizki nastavitvi temperature 20 minut, nato jo odstavimo s kuhalne plošče.
Pečico segrejemo na 180 °C. Izberemo kruh po svojem okusu: to italijansko jed lahko pripravimo z narezanim belim kruhom, kruhom z drožmi, kruhom iz modela, francosko štruco itd.
Majhne rezine kruha opečemo, nato v vsako rezino vtremo strok česna.
Po vrhu rezine kruha porazdelimo veliko žlico paradižnikove omake in jo prekrijemo z rezino mocarele Galbani.
Potresemo s svežo baziliko in po želji z malo sira Galbani Parmigiano Reggiano ZOP.
Opečene kruhke damo v pečico za 5 do 10 minut (odstranimo jih takoj, ko se sir raztopi in je rahlo porjavel).
Solato damo na krožnik. Pokapamo jo z oljčnim oljem in kisom.
Šunko narežemo v majhne zvitke in jo dodamo solati.
Dodamo lahko prgišče oreščkov, da bo solata še bolj hrustljava. Ko je solata pripravljena, jo postrežemo z brusketami po italijansko.