Recepti

Ravioli z rdečim pestom in parmezanom Galbani Parmigiano Reggiano

Ravioli z rdečim pestom in parmezanom Galbani Parmigiano Reggiano - Galbani
Priprava

Za testo:

Iz moke, jajc in oljčnega olja zgnetemo testo.

Pokrijemo ga s folijo za živila in postavimo v hladilnik za približno dve uri.

Za nadev:

Sesekljamo čebulo in šalotko ter ju skupaj popražimo na ponvi pri srednji nastavitvi temperature do zlate barve. Dodamo mleto meso in sesekljane paradižnike.

Z vilicami zdrobimo meso, da ne nastanejo grude, dodamo sesekljan peteršilj in baziliko ter rahlo solimo in popramo. Zmešamo, da dobimo okusen nadev, in pustimo 35 minut počasi vreti pri nizki nastavitvi temperature.

Pripravimo lahko tudi drugačen nadev, na primer z rikoto, špinačo ali celo gobami – uporabimo domišljijo!

Čisto delovno površino potresemo z moko. Razvaljamo testo in ga z nožem za testenine razrežemo na enake kroge.

Na eno polovico krogov polagamo majhno količino nadeva, nato jih previdno pokrijemo z drugo polovico krogov testa, pri čemer odstranimo vse mehurčke zraka. Z vilicami čvrsto pritisnemo okrog nadeva, da zatisnemo robove raviolov.

Za rdeči pesto:

Pinjole popražimo na ponvi, dokler rahlo ne porjavijo, nato jih postavimo na stran.

V skledo damo pinjole, suhe paradižnike, svežo baziliko in parmezan Galbani. Dobro zmešamo.

Dodamo paradižnikovo mezgo, balzamični kis in oljčno olje. Rahlo solimo in popramo ter zmešamo v mešalniku, da dobimo kremasto omako pesto.

V velikem loncu zavremo osoljeno vodo, vanjo nežno spustimo raviole in jih takoj pomešamo, da se ne primejo dna posode. Kuhamo pri nizki nastavitvi temperature približno 7 do 8 minut, dokler ravioli ne priplavajo na površino.

Previdno odlijemo vodo. Raviole odstranimo iz posode in jih serviramo z rdečim pestom in potresene s sirom Galbani Parmigiano Reggiano ZOP.

Za ta recept lahko uporabimo tudi že pripravljene raviole, ki jih lahko kupimo v trgovini. V tem primeru moramo pripraviti samo rdeči pesto in jed na koncu potresti z malo parmezana Galbani!

Delite ta recept Povezava je kopirana