Recepti

Bučni ravioli v gorgonzolini omaki

Bučni ravioli v gorgonzolini omaki - Galbani
Priprava

Pripravimo testo za raviole.

Najprej presejemo moko.

Naredimo kupček in z vilicami v moko vtisnemo jamico.

Ubijemo jajce, ga razžvrkljamo in zmešamo z žlico oljčnega olja, ščepcem soli in kozarcem vroče vode. To mešanico vlijemo v jamico v moki.

Zmešamo z vilicami, da dobimo enakomerno maso.

Z rokami zgnetemo testo. Testo mora biti gladko in mehko na otip. Če je testo preveč lepljivo ali mokro, mu lahko dodamo malo moke.

Oblikujemo veliko kroglo in jo pokrijemo s prozorno folijo za živila. Postavimo v hladilnik za 30 minut.

Pripravimo nadev:

Olupimo bučo in jo narežemo na majhne kocke (največ 4 cm x 4 cm).

V ponvi raztopimo maslo, dodamo kocke buče in pražimo, dokler niso rahlo karamelizirane.

Položimo jih na papirnato brisačo.

Medtem pripravimo omako, tako da zmešamo gorgonzolo Galbani in smetano, solimo in popramo ter kuhamo pri nizki nastavitvi.

Pripravimo nadevane raviole: testo vzamemo iz hladilnika in ga na tanko razvaljamo. Razdelimo ga na dva enaka trakova širine 10 cm, na en trak polagamo majhne porcije bučnega nadeva, nato ga pokrijemo z drugim trakom testa. Sloja zlepimo skupaj z rumenjakom.

Z nožem za testenine narežemo raviole velikosti približno 5 x 5 cm.

V velikem loncu zavremo osoljeno vodo, vanjo nežno spustimo raviole in kuhamo pri nizki nastavitvi, dokler ravioli ne priplavajo na površje.

Previdno odlijemo vodo. Raviole odstranimo iz lonca in jih postrežemo z vročo omako iz gorgonzole Galbani.

Delite ta recept Povezava je kopirana