Polnjene riževe kroglice (pekoči arancini)

V kozici pri visoki temperaturi segrejemo oljčno olje.
Klobasam odstranimo kožo in ju pražimo, dokler ne porjavita.
Klobasi razrežemo na majhne koščke.
Grobo narezano mocarelo Galbani v skledi zmešamo s toplim rižem in ju postavimo za nekaj minut v hladilnik, dokler mešanica ni dovolj hladna za obdelavo.
Jajce ubijemo v majhno skledo. Nato v skledo z rižem dodamo jajce, worcestershirsko omako, pekočo omako, zelenino sol, limonov sok, limetin sok in klobase.
Vse sestavine dobro zmešamo z roko.
Vzamemo majhno količino mešanice in z njo prekrijemo kroglico mocarele. Sir mora biti povsem prekrit.
Postopek ponavljamo, dokler ne dobimo 10 velikih riževih kroglic.
V majhno skledo ubijemo dve jajci.
Vsako kroglico povaljamo v razžvrkljanem jajcu in nato v drobtinah.
Na kuhalno ploščo pri srednji nastavitvi postavimo veliko ponev (globoko 2,5–5 cm) in dodamo oljčno olje.
Ko olje doseže temperaturo 190 °C, vanj položimo tri ali štiri kroglice in jih ocvremo do zlatorjave barve. Riževe kroglice večkrat obrnemo, da se enakomerno ocvrejo.
Z žlico vzamemo ocvrte riževe kroglice iz ponve. Položimo jih na pladenj ali krožnik, obložen s papirnato brisačo.
Kroglice potresemo z zelenino soljo.
Postopek ponavljamo, dokler ne ocvremo vseh kroglic.
Postrežemo s pomako iz pekoče paradižnikove omake.