Recepti

Polnjene riževe kroglice (pekoči arancini)

Polnjene riževe kroglice (pekoči arancini) - Galbani
Priprava

V kozici pri visoki temperaturi segrejemo oljčno olje.

Klobasam odstranimo kožo in ju pražimo, dokler ne porjavita.

Klobasi razrežemo na majhne koščke.

Grobo narezano mocarelo Galbani v skledi zmešamo s toplim rižem in ju postavimo za nekaj minut v hladilnik, dokler mešanica ni dovolj hladna za obdelavo.

Jajce ubijemo v majhno skledo. Nato v skledo z rižem dodamo jajce, worcestershirsko omako, pekočo omako, zelenino sol, limonov sok, limetin sok in klobase.

Vse sestavine dobro zmešamo z roko.

Vzamemo majhno količino mešanice in z njo prekrijemo kroglico mocarele. Sir mora biti povsem prekrit.

Postopek ponavljamo, dokler ne dobimo 10 velikih riževih kroglic.

V majhno skledo ubijemo dve jajci.

Vsako kroglico povaljamo v razžvrkljanem jajcu in nato v drobtinah.

Na kuhalno ploščo pri srednji nastavitvi postavimo veliko ponev (globoko 2,5–5 cm) in dodamo oljčno olje.

Ko olje doseže temperaturo 190 °C, vanj položimo tri ali štiri kroglice in jih ocvremo do zlatorjave barve. Riževe kroglice večkrat obrnemo, da se enakomerno ocvrejo.

Z žlico vzamemo ocvrte riževe kroglice iz ponve. Položimo jih na pladenj ali krožnik, obložen s papirnato brisačo.

Kroglice potresemo z zelenino soljo.

Postopek ponavljamo, dokler ne ocvremo vseh kroglic.

Postrežemo s pomako iz pekoče paradižnikove omake.

Delite ta recept Povezava je kopirana