Krompirjevi kroketi z lososom in mocarelo Galbani

Krompir operemo in olupimo ter ga skuhamo v veliki posodi rahlo osoljene vode. Ko je krompir kuhan, ga prebodemo z vilicami. Nato ga odcedimo.
Operemo por in ga narežemo na rezine.
Na kančku oljčnega olja pri srednji nastavitvi temperature popražimo por, da rahlo porjavi. Dodamo krompir in ga pražimo do zlatorjave barve. Solimo in popramo.
Mocarelo Galbani narežemo na majhne koščke.
V mešalnik dodamo mešanico pora in krompirja, koščke mocarele Galbani in dve jajci. Dobro premešamo.
Dodamo malo mleka (lahko nadomestimo s smetano) in mešamo približno tri minute.
Sesekljamo drobnjak in ga dodamo mešanici.
Mešanico preložimo v skledo in ji dodamo lososa, narezanega na majhne kocke. Dobro premešamo.
Z rokami oblikujemo srednje velike kroglice premera 5 cm.
V majhno skledo ubijemo preostalo jajce. Pripravimo krožnik z moko in krožnik z drobtinami.
Vsako kroglico povaljamo v moki, nato v jajcu in na koncu v drobtinah.
V kozici segrejemo oljčno olje, vanj položimo kroglice in jih pražimo približno 10–15 minut, dokler niso zlatorjavo zapečene. Kroglice obračamo, da drobtine ustvarijo lepo skorjico.
Dodamo majhno količino belega vina in pražimo nadaljnje tri minute.
Dodamo kanček balzamičnega kisa ter postrežemo z zeleno solato in špinačo.