Recepti
Beneška riževa solata z Galbani gorgonzolo
Priprava
Pečico segrejemo na 200 °C.
Bučo narežemo na velike rezine. Damo jo v veliko skledo z malo ekstra deviškega oljčnega olja, timijanom, soljo in poprom. Dobro premešamo in ovijemo v folijo. Postavimo v pečico in pečemo 30 minut.
V veliki posodi zavremo osoljeno vodo. Dodamo riž in ga skuhamo.
Ko je riž kuhan, ga pustimo, da se ohladi. Bučo vzamemo iz pečice in jo prav tako ohladimo.
Rdečo čebulo narežemo na tanke rezine, gorgonzolo narežemo na za grižljaj velike kocke in vse skupaj damo v servirno posodo. Dodamo riž, bučo, rozine in timijan. Solimo in popramo. Dobro premešamo in serviramo.
Nasvet kuharja
Dodatek rozin in kančka timijana daje tej jedi pridih vzhoda.
Filtriraj po:
Poiščite navdih med našimi italijanskimi recepti