Recepti
Pečena solata caprese z Galbani mocarelo
Priprava
Paradižnike operemo in dobro osušimo ter jih narežemo na polovice. Odcedimo Galbani mocarelo, da odstranimo odvečno vodo, nato jo narežemo na majhne koščke.
V veliko skledo damo koščke mocarele Galbani, paradižnike, oljčno olje in kis. Izdatno začinimo s soljo in poprom, pokrijemo in pustimo pri sobni temperaturo eno uro ali ves dan v hladilniku, če je mogoče.
Preden jo postrežemo, solato z mocarelo Galbani razporedimo v posodo, primerno za uporabo v pečici, in jo potresemo z baziliko. Pečemo 12–15 minut pri 170 °C, dokler se sir ne raztopi.
Serviramo s toplim hrustljavim kruhom.
Nasvet kuharja
Galbani Mozzarella Maxi je popolne družinske velikosti in s svojo valjasto obliko odlična za rezanje.
Filtriraj po:
Poiščite navdih med našimi italijanskimi recepti